nyszc_sipkay_name_960_120_technikum.jpg

Nemrég zárult le a Haver Alapítvány "Zsidóság - Eszik vagy isszák?" című, négyfordulós diákversenye, amelyben 14 csapat közel 40 diákja mérte össze tudását és kreativitását az ország minden pontjáról. 
 
I. helyezett: Triumvirátus (Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum)
II. helyezett: Stika (Egri Dobó István Gimnázium)
III. helyezett: Menóra (ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium)
IV. helyezett: Dafke (Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium)
Különdíjban részesült: VirJud (Egri Dobó István Gimnázium)
 
A győztes csapat tagjai:
Boroska Panna, Buzák Dániel és Drabancz Péter, iskolánk KK12.a osztályos diákjai.
Felkészítő tanáruk: Polgárné Fekete Orsolya tanárnő
Gratulálunk a szép eredményhez!
 
A verseny néhány feladata már is megtekinthető itt (és folytatják az elkövetkezendő napokban is a közzétételt):

https://www.facebook.com/HaverAlapitvany/

Esszépályázat

 
A Holokauszt Emlékközpont által a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából meghirdetett esszéversenyen két tanulónk indult a középiskolások kategóriájában. 
 
 Arról kellett írniuk, hogyan élték meg a karantén időszakot, és milyen szellemi és lelki erőforrásokból merítettek példát, erőt.  
 
Tartalmas és színvonalas dolgozatukért emléklapban és könyvjutalomban részesültek.
 
 
A pályázó diákok: Racovan Réka, 2.B/10 és Majoros Ditta, 9.knyd osztályos tanulók.
Felkészítő tanáruk: Polgárné Fekete Orsolya
 
Gratulálunk!
 
        
 
 

Tisztelt Szülők! Kedves Leendő Kilencedikes Tanulók!

 

Középfokú intézménybe történő online beiratkozás folyamata a 2021/2022-es tanévre vonatkozóan

A SZÜLŐ TEENDŐI

  • Az e-Ügyintézés felületén június 15-től megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. A középfokú intézmény által meghirdetett időpontig van arra lehetőség, hogy a szülők online módon küldjék be előzetesen a gyermek adatait az intézménybe.
  • Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:
    1. A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületére. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.
    2. A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu /) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén beltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat.

Amennyiben a szülő által megadott adatok alapján a rendszer nem találja meg a tanulót a kiválasztott középfokú intézmény adatbázisában, akkor az e-Ügyintézés felületén egy üzenet jelenik meg a szülő részére, amely felhívja a figyelmet az adatok pontosítására. Amennyiben helyesen adta meg az adatokat, akkor a szülő

vegye fel a kapcsolatot az érintett középfokú intézménnyel. A szülők / törvényes képviselők csak azon intézményben találják meg gyermekük adatait, ahová a gyermek felvételt nyert.

A szülő megteheti, hogy a dokumentumokat kinyomtatja, és az aláírt dokumentumok másolatát feltölti az e-Ügyintézés dokumentumok blokkjába, amely másolatok az adatokkal együtt kerülnek át az intézmény felületére.

A beiratkozáskor történő személyes megjelenés esetén az eredeti, aláírt példányokat magával tudja vinni a szülő a középfokú intézménybe. Amennyiben nem tudja kinyomtatni a szükséges dokumentumokat, ebben az esetben a középfokú intézmény feladat ezt elvégezni.

 

Természetesen most is lehetőség lesz hagyományos jelenléti beiratkozásra

Személyes beiratkozás

Időpont:

2021. június 22, kedd, 8:00-16:00

Helyszín:

Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum, 4400, Nyíregyháza, Krúdy Gyula utca 32.

 

Szeretettel várjuk felvételt nyert leendő kilencedikeseinket!

 

 

A nemzeti összetartozás napja - megemlékezés 2021.

Sajó Sándor - Magyarnak lenni 

szobor.jpg

Login Form

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com